Développer, faire développer, évaluer des compétences de communication en Fle

Nous contacter

Gallika.net

Boîte Postale 21514
GR-55236 Panorama
Grèce

info@gallika.net

Nous suivre

Ημερίδα επιμόρφωσης ΠΑΣΥΚΑΓΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) σε συνεργασία με το Institut Français d’Athènes, έχει τη χαρά να διοργανώσει στις 31-3-07, ημέρα Σάββατο στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, ημερίδα επιμόρφωσης με σεμινάρια που αφορούν στους τρόπους διδασκαλίας της γαλλικής ως ξένης γλώσσας και που θα τελεί πιθανώς υπό την Αιγίδα του Υπ.Ε.Π.Θ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι καθηγητές γαλλικών. O κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει ένα από αυτά. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα διεξαχθεί επιπλέον συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα : « Οι ξένες γλώσσες χθες, σήμερα, αύριο : στόχοι και προοπτικές », στην οποία θα μετέχουν πανεπιστημιακοί φορείς και εκπρόσωποι του Υπ.Ε.Π.Θ. και του Π.Ι., προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια εποικοδομητική και πλούσια σε συμπεράσματα συζήτηση από την οποία θα ευεργετηθούν αμφότερες πλευρές.

Η ημερίδα θα κλείσει στις 14.30. Θα διανεμηθούν σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής καθώς και πλούσιο υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, επιλεγμένο από εργασίες έμπειρων συναδέλφων, με documents authentiques, fiches pédagogiques και προτεινόμενες activités, έτοιμο για χρήση μέσα στην τάξη (τόσο για α/θμια όσο και β/θμια). Καθ’όλη τη διάρκεια της ημερίδας, θα λειτουργήσει έκθεση γαλλικού βιβλίου.

Πρόγραμμα

9.30π.μ. –10.00π.μ. : Έναρξη της ημερίδας, ενημέρωση για τις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο

10.00 - 11.30π.μ. : Εργαστήρια

11.30 - 11.45π.μ. : Διάλειμμα.

11.45 - 12.30 : Χαιρετισμοί του πρέσβη της Γαλλίας, κ. B. Delaye, των προέδρων του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ., κα Ε. Κουτσουδάκη, του Συνδέσμου των καθηγητών γαλλικής, κ Βουλγαρίδη, της ΠΕ.ΚΑ.ΔΕ., κα Μ. Χαρίτου, του Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε, κ Ι. Καρατσιομπάνη

12.30 - 14.30 : Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα « Οι ξένες γλώσσες χθες, σήμερα, αύριο : στόχοι και προοπτικές » Τη συζήτηση θα συντονίσει γνωστός δημοσιογράφος. Μεταξύ άλλων έχουν προσκληθεί : η κ .Μ. Γιαννάκου, Υπουργός Παιδείας, οι κ.κ. Γ. Καλός, και Σ. Ταλιαδούρος Υφυπουργοί Παιδείας, ο κ Καραμάνος, Γενικός Γραμματέας του Υπ.Ε.Π.Θ., ο κ. Bruno Delaye, πρέσβης της Γαλλίας, , ο κ. Hilton, ακόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας, ο κ. Νταβαρίνος, Δ/ντης σπουδών Δ.Ε., η κα Δρούλια, Δ/ντρια σπουδών Π.Ε., η κα Γεωργαντζέλη, Προϊσταμένη τμήματος Τ.Ε.Ε., η κα Πρόσκολλη, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος της Γαλλικής Φιλολογίας Αθηνών, η κα Σ. Παπαευθυμίου-Λύτρα, καθηγήτρια του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας Αθηνών, η κα Φ. Μπατσαλιά, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας Αθηνών, ο κ Ανδρουλάκης, επίκουρος καθηγητής στο Ε.Α.Π., ο κ Χ. Γκούσιος, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, η κα Καγκά, Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας στο Π.Ι., ο κ Δ. Γεώργας, πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε., ο κ. Κουρουτός, πρόεδρος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., ο κ. Χαραμής, πρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. η κα Αργυρούδη, σχολική σύμβουλος γαλλικής.

14.30 : Λήξη της ημερίδας, διανομή διδακτικού υλικού σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 1.
Θέμα : « Propositions d’exploitation de la notion de l’identité dans la classe du FLE »
« Προτάσεις προσέγγισης της έννοιας της ταυτότητας στο μάθημα των γαλλικών »
Εισηγήτρια : Μαρίνα Βήχου, καθηγήτρια Δ.Ε. και Σ.Ε.Π. στο Ε.Α.Π.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2.
Θέμα : « Le français au primaire : activités, tâches et projets dans un cours communicatif et interactif. Proposition didactique »
« Δραστηριότητες, παιχνίδια και σχέδια εργασίας σε ένα επικοινωνιακό και διαδραστικό περιβάλλον μάθησης. Διδακτική πρόταση »
Εισηγήτρια : Σοφία Λάχλου, καθηγήτρια Δ.Ε. και Σ.Ε.Π. στο Ε.Α.Π.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 3.
Θέμα : « Cinéma et littérature au service du FLE »
« Κινηματογράφος και λογοτεχνία : η διδακτική τους χρήση στην τάξη των γαλλικών ως ξένη γλώσσα »
Εισηγήτρια : Μαρία- Ελευθερία Γαλάνη, αποσπασμένη καθηγήτρια Δ.Ε. στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Σ.Ε.Π. στο Ε.Α.Π.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 4.
Θέμα : « Enseignement interactif dans la classe du FLE du 21er siècle »
« Διαδραστική διδασκαλία στην τάξη των γαλλικών του 21ου αιώνα »
Εισηγήτρια : Πηνελόπη Φούγιαξη, καθηγ. γαλλικών, αποσπασμένη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 5.
Θέμα : « Pratiques didactiques et évaluation des apprenants du FLE au primaire »
« Διδακτικές πρακτικές και αξιολόγηση μαθητών του δημοτικού με μαθησιακά ή μη προβλήματα »
Εισηγήτρια : Λίλη Γραμμάτικα, καθηγήτρια Π.Ε. και Δ.Ε. στα εκπαιδευτήρια Δούκα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 6.
Θέμα : « Comment travailler en groupe dans une classe de français »
« Ομαδο-συνεργατική διδασκαλία σε μια τάξη γαλλικών »
Εισηγητής : Καίσαρας Βολγκό

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 7.
Θέμα : « Formation des professeurs du FLE : évaluation-pratiques-enjeux »
« Επιμόρφωση των καθηγητών της γαλλικής ως ξένη γλώσσα : αξιολόγηση-πρακτικές-προβληματισμοί »
Εiσηγήτρια : Αθηνά Κωδωνά, καθηγήτρια Δ.Ε.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 8.
Θέμα :"Le jeu dramatique compris dans l’enseignement du FLE : théorie et atelier biomatique".
« Το θεατρικό παιχνίδι ως εργαλείο για τη διδασκαλία της γαλλικής ως ξένη γλώσσα : θεωρία και βιωματικό εργαστήρι »
Εισηγήτριες : Νίκη Κόντου, καθηγήτρια Δ.Ε. και Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, καθηγήτρια γαλλικών

Η συμμετοχή στα σεμινάρια θα είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη. Τα μη μέλη του Συλλόγου θα καταβάλουν το ποσό των 30 ευρώ για το δικαίωμα συμμετοχής τους, καθώς και για την απόκτηση του έντυπου και σε ηλεκτρονική μορφή υλικού. Οι συμμετέχοντες θα γίνονται δεκτοί με τη σειρά που θα φτάνει η αίτηση εγγραφής τους και θα ακολουθηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν 4 σεμινάρια με τη σειρά που προτιμούν. Η εγγραφή γίνεται με τη συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας εγγραφής ενώ για τα μη μέλη, χρειάζεται και η αποστολή της φωτοτυπίας της απόδειξης πληρωμής στην Εθνική Τράπεζα στον αρ. λογαριασμού 131/296053-28 στο όνομα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ.

Εγγραφές έως 20-3-07. Παρακαλούμε θερμά να μην καθυστερήσετε την εγγραφή σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Αν έχετε e-mail, θα ειδοποιηθείτε γρηγορότερα για το σεμινάριο που θα παρακολουθήσετε. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά από 22 – 28 Μαρτίου με την Έντζη Κουτσουδάκη στον αριθμό 210-8321879, 10 με 11.30 το πρωί και 21.00 με 22.00 το βράδυ. Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επισκεφθείτε το site : www.pasykaga.gr
Η εγγραφή μπορεί να γίνει : με fax στο : 210-8321879 και 210-7625229 ή με επιστολή(όχι συστημένη), στη διεύθυνση Έντζη Κουτσουδάκη, Αγ. Δημητρίου Όπλων 54, Τ.Κ. 10445 ή (κατά προτίμηση) με e-mail στο apelf@hotmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

Στα ονόματα των προέδρων των Συλλόγων που θα χαιρετίσουν την ημερίδα στις 31-3-07, αναφέρθηκε, εκ παραδρομής, το όνομα του κ. Κ. Βουλγαρίδη, πρόεδρο του Συνδέσμου καθηγητών γαλλικής.
Ο κ. Βουλγαρίδης προσκλήθηκε όντως να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ., αλλά επιφυλάχθηκε της αποδοχής λόγω των επικείμενων εκλογών του Συνδέσμου και την πιθανότητα αλλαγής του Δ.Σ.
Το Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ. δηλώνει ότι, θα χαρεί να αποδεχθεί την πρόσκληση και να τιμήσει με την παρουσία του την ημερίδα, ο μελλοντικός πρόεδρος του Συνδέσμου.

Lien associé :
www.pasykaga.gr, http://www.pasykaga.gr

Réagir

Qui êtes-vous ?
Votre message

Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.