Ας προσπαθήσουμε όλες μαζί…

Ας προσπαθήσουμε όλες μαζί… - Image d'illustration

Ας προσπαθήσουμε όλες μαζί να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τα γαλλικά, να απολαμβάνουν το μάθημα, να στεναχωριούνται όταν χάσουν μια ώρα μαζί μας, να βγαίνουν από την αίθουσα και να επαναλαμβάνουν λέξεις, τραγούδια, φράσεις που τους μάθαμε...

« [...] Ας προσπαθήσουμε όλες μαζί να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν τα γαλλικά, να απολαμβάνουν το μάθημα, να στεναχωριούνται όταν χάσουν μια ώρα μαζί μας, να βγαίνουν από την αίθουσα και να επαναλαμβάνουν λέξεις, τραγούδια, φράσεις που τους μάθαμε... Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να το θέλουμε πολύ ! Ας μην μένουμε σε γκρίνιες και μιζέριες που σίγουρα υπάρχουν. Και κάτι ακόμα για τα τμήματα γερμανικών : Αν στο σχολείο που θα πάτε δεν υπάρχει οργανική για καθηγητή γερμανικών, μη δεχτείτε να μοιραστούν τα παιδιά (και να περιμένουν πότε θα έρθει-συνήθως μετά τα Χριστούγεννα-καθηγητής γερμανικών), ζητείστε από το Δ/ντή να κάνετε σε όλους γαλλικά !!! Είναι βέβαιο πως όταν παρουσιαστεί, πολλοί μαθητές θα κάνουν δήλωση πως θέλουν να πάνε στο τμήμα των γαλλικών ! »

« [...] για την Γ΄Γυμνασίου για όσους-ες πάνε σε γυμνάσιο : να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να πάρουν ως μάθημα επιλογής ή ως πρώτη ξένη γλώσσα τα γαλλικά στην Α΄Λυκείου. Ας βάλουμε και κανένα βαθμό παραπάνω, το απολυτήριο του γυμνασίου δεν έχει πια καμιά αγοραστική αξία ! Κανείς δεν θα μας πει γιατί βάλαμε 19 σε ένα μαθητή που έχει 14 στα Μαθηματικά και αν μας πει έχουμε επιχειρήματα και πολλά μάλιστα ! Εξάλλου πλέον γίνεται λόγος για ήπιες μορφές αξιολόγησης, όχι ένα διαγώνισμα στο τέλος του τριμήνου και « κρίναμε » την αξία του μαθητή ! [...] »

« [...] στο Λύκειο ας κάνουμε project, ας μπούμε στο εργαστήριο Πληροφορικής (δεν είναι μόνο για τον Πληροφορικάριο !), ας προβάλλουμε ταινίες, ας τους μάθουμε τραγούδια,ας τους μιλάμε στα γαλλικά κατά τη διάρκεια του μαθήματος(το λατρεύουν αυτό), μπορούμε να κάνουμε Ευρωπαϊκά προγράμματα, έχουμε πάρα πολύ υλικό στη διάθεσή μας...Όχι μόνο γραμματική, έχουν βαρεθεί να κάνουν ατέλειωτες ώρες passé composé & imparfait !!! [...] »

« [...] Ας δούμε επίσης και το θέμα της ενισχυτικής διδασκαλίας στα γαλλικά ! (γιατί όχι και στην ξένη γλώσσα ; ; ; Εγώ το έκανα μια χρονιά για συμπλήρωση ωραρίου, τα παιδιά έδωσαν εξετάσεις και πέρασαν και οι 5 μαθητές που είχα). [...] »

- Paru sur ce forum
- et sur celui-ci.

L'auteur de cet article

Athina Varsamidou –  Αθηνά Βαρσαμίδου Εκπαιδευτικός Β΄θμιας Εκπαίδευσης ...