Développer, faire développer, évaluer des compétences de communication en Fle

Nous contacter

Gallika.net

Boîte Postale 21514
GR-55236 Panorama
Grèce

info@gallika.net

Nous suivre

Festival du Film Francophone

Όγδοη χρονιά φέτος για το Φεστιβάλ, που επιφυλάσσει στους θεατές του όμορφες εκπλήξεις και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ποικιλομορφία της γαλλόφωνης παραγωγής. Η έναρξή του θα είναι πανηγυρική χάρη στον Olivier Dahan και τη Marion Cotillard, που ξανασυνάντησαν τον μύθο του « μικρού σπουργιτιού », της Édith Piaf.

Από το Τσαντ και την Ελβετία μέχρι τον Καναδά, περισσότερες από 40 ταινίες μαρτυρούν τη ζωντάνια της φετινής παραγωγής με φιλμ που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ή που θα προβληθούν μόνο στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ, ο γαλλικός κινηματογράφος θα μας εκπλήξει ακόμη μια φορά.

Φέτος, εκτός από το πανόραμά του, το Φεστιβάλ παρουσιάζει τέσσερα τμήματα που αναδεικνύουν ορισμένες ιδιαίτερες πτυχές της κινηματογραφίας της Γαλλίας : Τα γαλλικά κινούμενα σχέδια, Το νέο κύμα του Ρουμανικού Κινηματογράφου, Pierre Richard ή η τέχνη της ανισορροπίας, O παραγωγός Jacques Perrin.

Προβολή των ταινιών στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Σε συνεργασία με τις « Νύχτες Πρεμιέρας », το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει μεταμεσονύκτιες προβολές καθώς και το τμήμα « 5 γαλλικές ταινίες που πρέπει να δείτε πριν πεθάνετε ».


 Αθήνα : 22 Μαρτίου - 1η Απριλίου / Αττικόν Cinémax-Class, Απόλλων Cinémax-Class και Γαλλικό Ινστιτούτο

 Θεσσαλονίκη : 26 Μαρτίου - 4 Απριλίου / Ολύμπιον

Lien associé :
Festival du film francophone, http://212.251.85.100/index.php

Réagir

Qui êtes-vous ?
Votre message

Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.